5 kleine maar nuttige tips om energie te besparen

Datum | maandag 6 juni 2016

Ook een goed onderhoud van het(de) gebouw(en) zorgt voor een vermindering van de uitgaven voor aardgas en elektriciteit.

Een raam dat 's nachts open blijft staan of een kapotte thermostatische kraan kunnen u veel geld kosten. Sommige eenvoudige werkjes laten u toe makkelijk onnodig energieverlies te vermijden.

Dit is onze top 5.

 1. Dichte ramen
  Denk eraan te controleren of geen enkel raam beschadigd is. Vervang ook de dichtingen van oude raamkozijnen.
 2. Overal isolatie
  De beste bondgenoot van energie-efficiëntie blijft een goede isolatie. Isoleer dus alles. Controleer de dakconstructie en het dak, de muren, de vloeren en vergeet de verwarmingsleidingen (in niet verwarmde lokalen) niet.
 3. Houd deuren gesloten
  Wanneer er veel passage is in uw gebouw kan dit voor grote energieverliezen zorgen. Om deze problemen te vermijden, volstaat het deursluitingen te plaatsen of een goed geïsoleerd sas te installeren. Ook garagepoorten die automatisch sluiten kunnen een ideale bondgenoot zijn in de strijd tegen verspilling.
 4. Een aangepast verwarmingssysteem
  Staat de verwarming te hoog in sommige van uw kantoren? Installeer thermostatische kranen of wijzig het onderbreken van het netwerk in functie van uw werkelijke behoeften.
 5. Enkel het water dat u nodig hebt
  Water en vooral warm water verdienen eveneens uw aandacht. U kunt warm water aan de lavabo's schrappen of drukknoppen installeren. In functie van de installatie van uw gebouw en uw situatie kan verwarming op zonne-energie erg nuttig blijken.
Segment: Entreprises & Industries