Beginnen met energiedelen

Beginnen met energiedelen


Hebt u vragen over energiedelen? Neem contact op met partage.energie@ores.be


Wanneer kan ik beginnen met energiedelen?

Het is nu nog niet mogelijk om deel te nemen aan energiedelen. Het wetgevingskader zou in de zomer van 2023 klaar moeten zijn, wanneer de Waalse regering de uitvoeringsbesluiten publiceert. Wie wenst deel te nemen aan een van de verschillende soorten energiedelen, moet hiervoor eerst een aanvraag indienen. Zodra het wetgevingskader definitief is, zijn alle formulieren en uitvoerige uitleg over de te zetten stappen beschikbaar op ORES.be. Ga voor meer informatie naar de website van de Waalse Overheidsdienst (Service Public de Wallonie - SPW)


Een digitale meter laten installeren

Hebt u nog geen digitale meter? Maak dan eerst een afspraak om een digitale meter te laten installeren, want die hebt u nodig om deel te nemen aan energiedelen.


Ik wil graag hulp

Via de Waalse Overheidsdienst (SPW) kunt u een beroep doen op een facilitator. Hij of zij helpt u om uw project van energiedelen binnen één gebouw op te starten. Gebruik hiervoor dit formulier. Ga voor meer informatie naar de website van de Waalse Overheidsdienst (Service Public de Wallonie - SPW)


Alles wat u moet weten over energiedelen

Principes van energiedelen

Wat zijn de voordelen en voorwaarden, wie is erbij betrokken en welke soorten energiedelen bestaan er?

Plus d'infos

Praktisch

Hoe wordt energiedelen georganiseerd tussen de deelnemers? Hoe zit het met facturatie en tarieven?

Meer weten

Meer weten? Raadpleeg onze FAQ!

Ik wil meer weten !