HOE MIJN ELEKTRISCHE AUTO OPLADEN? - particulieren en professionals

Ik zet de stap naar elektrisch rijden!

HOE LAAD IK MIJN ELEKTRISCHE AUTO THUIS OP?

Door thuis op te laden bespaart u tot 50% in vergelijking met een volle tank diesel en zelfs nog meer, als u de energie gebruikt die u zelf produceert met uw zonnepanelen. Om op te laden gebruikt u naar keuze:

schéma d'une prise renforcée

Een versterkt stopcontact

- Laadt trager op

+ Aanpassingen aan uw elektrische installatie: beperkt

schéma d'une borne domestique

Een laadstation

+ Laadt snel op

- Aanpassingen aan uw elektrische installatie: soms ingrijpend


Is het vermogen van mijn installatie voldoende om een laadstation te installeren?

Met onze simulator, bepaalt u zelf eenvoudig en snel of uw huidige elektrische installatie volstaat om uw (toekomstige) elektrische/hybride auto op te laden en op hoeveel tijd. Neem uw EAN-code bij de hand of zorg dat u toegang hebt tot uw meter. .


Hoe kan ik ergens anders opladen dan thuis ?

Wat moet ik doen voor een maximaal rijbereik van mijn elektrische auto?

Een elektrisch voertuig opladen is totaal anders dan brandstof tanken.

Opladen wanneer u stopt en niet stoppen om op te laden.

Om de levensduur van de batterij te verlengen is het beter om niet onder 20% van de batterijcapaciteit te gaan en regelmatig tot 90% op te laden.

Enkele tips voor een langere levensduur van de batterij en een gegarandeerd rijbereik

Door veel op heuvelachtig terrein te rijden, in files, met een hoge snelheid enz. kan de batterij van uw auto sneller uitgeput raken. Door uw trajecten op voorhand goed te plannen, kunt u rekening houden met de vereiste lading van uw voertuig. Controleer ook regelmatig de bandendruk en vervoer niet onnodig zware lasten in uw koffer, want een groter gewicht betekent een hoger energieverbruik.

Probeer uw auto op een warme plek te parkeren, in een garage of carport. Het is ook een goed idee om uw auto in te schakelen en de verwarming op te zetten vóór u het opladen beëindigt. Als u rijdt, gebruikt u beter de autozetelverwarming, die 25% minder energie verbruikt dan de interieurverwarming. Zoals bij elk voertuig is het een goed idee om winterbanden te gebruiken wanneer de temperatuur onder 7°C daalt voor meer grip op de weg, zodat er geen energie verloren gaat. Ook bij ongunstige weersomstandigheden, zoals wind op kop, regen of sneeuw, verbruikt u meer energie.

Gebruik de airconditioning met mate, maar open evenmin alle ramen, want dan vergroot u de luchtweerstand en verbruikt u dus meer.