Uw factuur als klant van de tijdelijke leverancier begrijpen

ORES ALS TIJDELIJKE LEVERANCIER

Facturatie tegen maximumtarief

ORES treedt op als tijdelijke leverancier van elektriciteit en/of aardgas, ook wel leverancier X genoemd, voor zowel huishoudelijke klanten als bedrijven.

De wetgeving van het Gewest beschrijft verschillende omstandigheden die kunnen leiden tot tijdelijke energielevering door ORES :

  • indien u in conflict bent met uw commerciële leverancier (een opgezegd of verbroken contract),
  • indien de Vrederechter tijdens de winterperiode het afsluiten van de energielevering oplegt.

Op dat ogenblik krijgt u energie aangerekend tegen maximumtarief

Risico op onderbreking

Als uw situatie het niet mogelijk maakt dat een commerciële leverancier opnieuw energie aan u levert, dan kan het eindresultaat het afsluiten van de energietoevoer zijn.

ADVIES : Als u energie geleverd krijgt door de tijdelijke leverancier, breng uw situatie dan zo snel mogelijk in orde. Vermijd deze situatie zoveel mogelijk wegens de hoge kosten van het maximumtarief en het risico op afsluiten van uw energielevering.

Welke facturen ontvangt u van uw tijdelijke leverancier?

Al uw verbruik tijdens deze overgangsperiode wordt gefactureerd tegen het maximumtarief. Terwijl u onder tijdelijk contract bent bij ORES, kunt u 2 soorten facturen ontvangen : 

  1. Voorschotfacturenrekenen u een maandelijks voorschot aan. Het bedrag ervan is afgeleid van een raming van uw verbruik (op basis van uw vroegere verbruik en een gemiddeld verbruiksprofiel).
  2. De eindafrekeningsfactuurhoudt rekening met de al toegezonden (maar niet noodzakelijk betaalde) voorschotfacturen. U ontvangt een eindafrekeningsfactuur zodra uw situatie is geregulariseerd. Het betreft een jaarlijkse factuur als de maand van meteropname in de periode van levering door leverancier X valt.