Uw factuur als klant van de tijdelijke leverancier begrijpen

UW FACTUUR ALS KLANT VAN DE TIJDELIJKE LEVERANCIER BEGRIJPEN

Als klant van de tijdelijke leverancier krijgt u het maximumtarief toegerekend. Het is een minder voordelig tarief dan dat van de commerciële leveranciers.

In sommige gevallen voorzien door de regionale wetgeving levert ORES tijdelijk aan niet-beschermde klanten. Dit is bijvoorbeeld het geval indien we er niet in slagen om binnen de opgelegde termijn van 40 dagen een budgetmeter te plaatsen bij een niet-beschermde klant. Zodra de meter geplaatst is, gaat de klant terug bij zijn commerciële leverancier. Alles wat tijdens deze periode verbruikt werd, zal aan het maximumtarief goedgekeurd door de CREG worden gefactureerd.

Wat dekt uw factuur?

Als klant van de tijdelijke leverancier geniet u het maximumtarief. Dit tarief wordt “splitted price” genoemd want het houdt te prijs van de energie in waaraan de transportkosten, de distributiekosten, de heffingen en andere extra belastingen nog toegevoegd moeten worden.

Zoals een traditionele energieleverancier stuurt ORES u – tijdens deze periode – tussentijdse facturen zolang u door de tijdelijke leverancier geleverd wordt en zolang de situatie niet in orde is gebracht (bijvoorbeeld indien de budgetmeter nog niet werd geplaatst of indien de onderbreking nog niet heeft plaatsgevonden).

Deze situatie moet zoveel mogelijk worden vermeden gezien de hogere prijs van dit tarief. Wij raden u aan om uw situatie zo snel mogelijk in orde te brengen (alle informatie bevindt zich in de brieven die u vooraf werden gestuurd).


Tussentijdse facturen

De tussentijdse facturen zijn facturen met maandelijkse vooruitbetalingen. Ze worden gebaseerd op een schatting van uw verbruik (in functie van uw vorige verbruiken of van een gemiddeld verbruiksprofiel).


Afsluitingsfactuur

De afsluitingsfactuur houdt rekening met de (niet noodzakelijk betaald) reeds uitgegeven voorschotfacturen.

U ontvangt een afsluitingsfactuur zodra uw situatie in orde is (budgetmeter geplaatst, afsluiting volbracht, contract met een commerciële leverancier ondertekend).