10 eenvoudige tips om energie te besparen...

Datum | maandag 6 juni 2016
  1. Installeer een ruimtethermostaat met timer voor uw verwarming: zo werkt uw verwarming niet onnodig wanneer u niet thuis bent en tijdens de nacht.
  2. Gebruik thermostatische kranen: hiermee kunt u voor elke kamer een comfortabele temperatuur instellen.
  3. Vermijd warmteverliezen en isoleer uw woning
  4. Bespaar water en dus ook energie: een douche van 5 minuten verbruikt tussen 30 en 40 liter warm water, terwijl voor een bad 100 tot 130 liter nodig is. 
  5. Sorteer uw wasgoed zodat u op de laagst mogelijke temperatuur of met het 'zuinige' programma kunt wassen. Ongeveer 80% van het elektriciteitsverbruik van elektrische huishoudtoestellen dient om water op te warmen. Zorg er dus steeds voor dat de trommel van uw wasmachine goed gevuld is.
  6. Zet uw diepvriezer op de juiste plaats: plaats hem niet naast een toestel dat warm wordt (radiator, oven, kookvuur, vaatwasser...) of op een zonnige plek.
  7. Ontdooi! Wanneer het ijs 3mm dik is, kan het elektriciteitsverbruik van uw koelkast met 30% toenemen.
  8. Maak uw lampen, lampenkappen en gordijnen regelmatig schoon: dit is een makkelijke manier om voor meer licht te zorgen in huis.
  9. Schakel laders of computers uit. Sommigen verbruiken zelfs energie wanneer ze gewoon in het stopcontact zitten. Schakel ze uit wanneer u ze niet gebruikt.
  10. Schakel toestellen in slaapmodus uit: ze zijn goed voor gemiddeld 3% van het verbruik van gezinnen en het is nutteloos. U kunt ze beter volledig uitschakelen.
Segment: Particuliers & Professionnels