Ik bespaar ook tijdens het koken.

Datum | maandag 6 juni 2016

Ook in uw keuken kunt u veel energie besparen. Ziehier 10 erg eenvoudige tips…

  1. Kies voor een snelkookpan: een snelkookpan bespaart 40 tot 70% meer energie dan een kookpot.
  2. Platte bodems: controleer of de bodem van uw potten en pannen mooi plat is. Zo passen ze beter op de kookplaat en hebben ze minder energie nodig om op te warmen.
  3. Kies de juiste diameter: plaats geen te kleine kom op een grote kookplaat. Het aanpassen van de diameter van de kom aan de kookplaat zorgt voor energiebesparing.
  4. Plaats een deksel op uw potten: plaats een deksel op de pot wanneer u water kookt of wanneer u eten bereidt! Zonder deksel hebt u bijvoorbeeld drie keer meer energie nodig om water te laten koken.
  5. Microgolfovens verbruiken minder: in tegenstelling tot wat men zou kunnen denken, verbruiken microgolfovens veel minder elektriciteit dan een traditionele oven. U kunt bijvoorbeeld uw aardappelen koken in de microgolfoven.
  6. Elektrisch kookvuur: schakel het op voorhand uit! Schakel uw kookvuur een paar minuten voor het einde van de bereidingstijd uit, de kookplaat blijft nog voldoende warm om de bereiding te voltooien of het eten warm te houden.
  7. Maak de bekken schoon: maak de bekken van een gasfornuis goed schoon zodat het toestel rendabel blijft.
  8. Houd de deur van de oven dicht: een oven verbruikt veel elektriciteit, open de deur niet de vaak om geen warmte te verliezen, groepeer uw bereidingen en schakel de oven uit voor het einde van de bereidingstijd om de restwaarde maximaal te benutten.
  9. Houd de frituurpan in de gaten: verwarm uw frituurpan niet te lang op voorhand voor en laat het deksel erop om de opwarmtijd te verkorten. Let erop dat u de aangeraden baktemperatuur niet overschrijdt.
  10. Zet de dampkap lager: ventilatoren van dampkappen zijn vaak te zwaar. De maximale snelheid mag slechts in uitzonderlijke gevallen gebruikt worden.
Segment: Particuliers & Professionnels