Spaarlampen, welke kiest u?

Datum | maandag 6 juni 2016

U moet uw huis verlichten. Dankzij de juiste lampen en gloeilampen kan u geld besparen. Denk dus in functie van uw situatie.

Gloeilampen werden uit de rekken gehaald. Er blijven drie soorten lampen over:

  • Compacte fluorescerende lampen: deze worden doorgaans spaarlampen genoemd. Ze verminderen niet alleen uw verbruik, maar ze zijn oog veiliger en hebben een werkingsduur van 5.000 tot 15.000 uur (ofwel 6 tot 20 jaar). Ze zijn echter minder geschikt voor 'dimbare' verlichting en zijn niet echt bestand tegen lage temperaturen.
  • Ledlampen: deze hebben een werkingsduur van 15.000 tot 50.000 uur (ofwel 10 tot 30 jaar). Deze lampen gaan onmiddellijk branden, zijn geschikt voor herhaaldelijk aansteken en zijn schok- en koudebestendig. Ze zijn echter niet echt geschikt voor regelaars en geven de kleuren niet goed weer. Ook al zijn ze in prijs gedaald, zijn ze soms toch duurder dan andere lampen.
  • Hoog efficiënte halogeenlampen: ze zorgen voor mooi licht en hebben een werkingsduur van 2.000 tot 3.000 uur (ofwel 2 tot 3 jaar). Ze zijn geschikt voor regelaars en bestand tegen lage temperaturen. Ze verbruiken echter erg veel energie.
Segment: Particuliers & Professionnels