Uw vloer of uw kelder isoleren ( Dossier 5/ 5 )

Datum | maandag 9 januari 2017

Als laatste deel van dit isolatiedossier hebben we het isoleren van vloeren en de kelder gekozen. Onder uw tegels, in een geventileerde holte of in de kelder, circuleert er lucht en deze vermindert de algemene energieprestatie van uw woning. Dankzij een goede isolatie van deze ruimten, kunt u uw verwarmingskosten verlagen en uw comfort verhogen.

De kruipruimte: ideaal!

Het is ideaal een ruimte te hebben tussen uw vloer en de grond. Dit beschermt u tegen het eventuele insijpelen van water en de vochtigheid van de grond. In dat geval is de beste oplossing om onmiddellijk onder uw vloer isolatie aan te brengen, die contact heeft met de lucht van de kruipruimte. Wanneer u optimale efficiëntie wilt bereiken, kunt u eveneens vloerverwarming plaatsen.

Wanneer uw vloer op een terreplein ligt...

Er zijn verschillende opties mogelijk:

  • De zwevende vloer: twee betonplaten met isolatie ertussen.
  • Holle vloerplaten in polystyreen: wanneer ze op de vloer geplaatst worden, kunnen deze holle vloerplaten een bekisting vormen waarin beton gegoten wordt om een perfect geïsoleerde vloerplaat te verkrijgen.
  • De plaat op terreplein: het isolatiemateriaal wordt op de vloer geplaatst en de betonplaat wordt erover gegoten.

U hebt een kelder

Het aanbrengen van isolerende panelen op het plafond van de kelder is het eenvoudigst. Het is echter noodzakelijk om de ruimte goed te verluchten en vochtigheid te vermijden.

Segment: Particuliers & Professionnels