Het meteroverzicht in het kort - Particulieren & Professionals

De meteropname in het kort

Een correct overzicht van uw meters, is de garantie op exact betalen wat u verbruikt en geen centiem meer!

Hoe gebeurt de opname van uw meter ?

  • Eén jaar op twee komt een meteropnemer het verbruik vaststellen op de meter bij u thuis.
  • Het andere jaar zenden wij u een kaart waarbij we u uitnodigen ons uw meterstand door te geven. Aarzel niet uw meterstand online door te geven: eenvoudig en snel!

Wanneer ORES geen toegang heeft tot uw meters en u ons uw meterstanden niet doorgeeft, zullen we een schatting maken van uw verbruik. Deze schatting zal vervolgens naar uw energieleverancier verstuurd worden. Deze kan afwijken van uw werkelijk verbruik, daarom is het noodzakelijk ons uw meterstand tijdig door te geven.

Indien u dat wenst, kunt u een opname op aanvraag.


Geef uw meterstand door in enkele muisklikken!

Geef uw meterstand jaarlijks door

Hulp nodig bij het opnemen van uw meter ?

Hoe uw meterstand opnemen?

Hoe worden de meteropnames door ORES georganiseerd ?

  • ORES komt elke twee jaar langs om de meterstanden op te nemen
  • Is er niemand thuis bij ons eerste bezoek? De meteropnemer zal dan een kaartje achterlaten met daarop de datum waarop hij volgende keer langskomt. Wanneer u niet aanwezig kan zijn tijdens zijn bezoek, kan deze kaart ingevuld worden en opgehangen worden op een plaats waar de opnemer ze kan zien.
  • Onze opnemer heeft bij zijn tweede bezoek nog geen toegang gehad tot uw meters (en u heeft uw meterstand niet zichtbaar achtergelaten)? Dan zult u een brief ontvangen waarin u gevraagd wordt zelf uw meterstanden door te geven, hetzij gratis via onze website, hetzij via onze Indexphone .
Hoe kunt u een medewerker van ORES herkennen ?

Informatieve meterstand

Opgelet, het doorgeven van de informatieve meterstand is geen vervanging voor de jaarlijkse meteropname.
Gelieve daarvoor de officiële kanalen te volgen die vermeld worden op de formulieren voor het doorgeven van uw meterstanden, bijvoorbeeld via de antenzone.

Binnen een periode van ten minste 3 maanden bieden wij u de mogelijkheid om ons uw meterstanden door te geven om een simulatie te maken van uw verbruik :

  • Ter informatie zonder dat deze worden doorgegeven aan uw leverancier
  • Om een herziening van uw voorschotten te vragen ; Wij staan vervolgens in voor het doorgeven van uw verbruiksgegevens aan uw leverancier.

Wanneer het formulier is ingevuld, sturen wij u een bevestigingse-mail. De verbruiksgegevens zullen u binnen de 5 werkdagen worden opgestuurd.

Geef uw Informatieve meterstand