Het meteroverzicht in het kort - Particulieren & Professionals

MIJN METEROPNAME

Een correcte opname van uw meters garandeert dat u exact betaalt wat u verbruikt en geen cent meer!


Een jaar op twee sturen wij u een brief waarin we u uitnodigen ons uw meterstand door te geven. Om uw meterstand op te nemen controleert u de laatste cijfers van uw meternummer en noteert u de cijfers van uw meterstand op de opnamekaart.

IK RAADPLEEG EENVOUDIGE VOORBEELDEN VAN EEN OPNAME

ONTVANG UW VOLGEND VERZOEK TOT METEROPNAME VIA E-MAIL

Klik bij ontvangst van uw e-mail op de link die u naar het online formulier voor meteropname leidt, controleer uw gegevens en vul de zwarte en rode cijfers in die zich op uw meter bevinden.

Wat moet u doen om via e-mail toegang te krijgen tot de dienst meteropname?

Wanneer u uw volgende meterstanden invoert op www.ores.be, kruis dan het vakje “Ik wens mijn volgende uitnodiging om mijn meterstand in te voeren per e-mail te ontvangen" aan. 

Voordelen van deze dienst

  • Het gaat snel! Win tijd door uw meterstanden rechtstreeks in te voeren met behulp van de link in de e-mail waarin u wordt uitgenodigd om uw meterstanden in te voeren.
  • U vergeet niet om het te doen! U ontvangt ook een sms om u te verwittigen dat uw verzoek tot meteropname in uw e-mailbox is aangekomen.
  • De code wordt automatisch gegenereerd wanneer u op uw link klikt. Het is dus niet meer mogelijk hem te verliezen.
  • Het gaat gemakkelijk! Volg de verschillende stappen die duidelijk worden toegelicht.

Mijn informatieve meterstand

Binnen een periode van ten minste 3 maanden bieden wij u de mogelijkheid om ons uw meterstanden door te geven om een simulatie te maken van uw verbruik:

  • Ter informatie zonder dat deze worden doorgegeven aan uw leverancier.
  • Om een herziening van uw voorschotten aan te vragen. Wij staan vervolgens in voor het doorgeven van uw verbruiksgegevens aan uw leverancier.

Wanneer het formulier is ingevuld, sturen wij u een e-mail als bevestiging. De verbruiksgegevens zullen u binnen de 5 werkdagen worden opgestuurd.

De procedure van de informatieve meterstand is geen vervanging van de procedure van de jaarlijkse meteropname, de aanvraag tot correctie of verandering van leverancier. Gelieve hiervoor gebruik te maken van de officiële kanalen die in uw brief voor het doorgeven van uw meterstanden vermeld worden, bijvoorbeeld via de klantenzone.

Als u een slimme meter hebt, hoeft u niets te doen. Uw meterstanden worden dagelijks naar ORES gestuurd en automatisch eens per jaar naar uw leverancier. 

agent

  • ORES komt elke twee jaar langs om de meterstanden op te nemen.
  • Is er niemand thuis bij ons eerste bezoek? De meteropnemer laat dan een kaartje achter met daarop de datum waarop hij de volgende keer langskomt. Wanneer u echter niet aanwezig kunt zijn op het ogenblik van zijn bezoek, kunt u deze kaart invullen en ophangen op een zichtbare plaats voor de opnemer.
  • Had uw opnemer bij zijn tweede bezoek nog steeds geen toegang tot uw meters (en heeft u uw meterstanden niet op een zichtbare plaats achtergelaten)? Dan ontvangt u een brief waarin u gevraagd wordt zelf uw meterstanden door te geven, hetzij gratis via onze website, hetzij via onze Indexphone.

Wanneer ORES geen toegang heeft tot uw meters en u ons uw meterstanden niet doorgeeft, zullen we een schatting maken van uw verbruik. Deze schatting zal vervolgens naar uw leverancier verstuurd worden om uw energiefactuur op te maken. Deze zou kunnen afwijken van uw werkelijke verbruik, daarom is het noodzakelijk ons uw meterstand tijdig door te geven.

Indien u dat wenst, kunt u een opname op aanvraag vragen.

HOE HERKENT U EEN MEDEWERKER VAN ORES ?