Hoe uw kaart opladen? - Particulieren & Professionals

une personne insére une carte dans un compteur à budget gaz

HOE UW KAART OPLADEN?

De budgetmeter werkt met een persoonlijke herlaadbare kaart. De energie dient dus vooraf betaald te worden in een oplaadpunt.

Gebruik uw klantenreferentie om uw kaart op te laden!

Stap 1 – Steek voor het opladen uw kaart in de meter en controleer of het cijfer 9 op het scherm verschijnt.

Stap 2 - Ga vervolgens naar een oplaadpunt

Stap 3 - Voer de betaling uit en laad uw kaart op

  1. Steek eerst de bankkaart in de Bancontact / Mister Cash betaalterminal.
  2. Geef het gewenste bedrag in (tussen €5 en €250) en druk op de groene OK-knop. Geef de cijfers in centimes in. Geef om bijvoorbeeld €10 te laden '1000' in.
  3. Vorm de 13 cijfers van uw klantenreferentie die op de kaart van uw budgetmeter staat en druk vervolgens op de OK-knop.
  4. Geef de geheime code van de bankkaart in en wacht op de betaalbevestiging.
  5. Steek de kaart van uw meter in de betaalterminal. Kies, geef wanneer het systeem dit vraagt, de taal en geef de 13 cijfers van uw klantenreferentie in en druk vervolgens op de OK-knop. Verwijder de kaart niet tijdens het opladen!
  6. Eens het opladen geslaagd is, verschijnt uw nieuwe saldo op het scherm; uw kaart mag uit de terminal verwijderd worden.

Stap 4 - Laad thuis uw budgetmeter op

  1. Steek steeds uw kaart in de meter na elke oplaadbeurt.
  2. Op het scherm dient het cijfer 9 te verschijnen en twee « biepjes » na elkaar bevestigen dat het overschrijven van het krediet gelukt is.

In onze brochure over het opladen van de kaart vindt u deze procedure terug met foto's.

U bent op zoek naar een oplaadpunt voor uw kaart?

HIER KUNT U TERECHT!

En als uw krediet op is?

Wanneer uw krediet op is, onderbreekt de meter de toevoer en verschijnt er een knipperende driehoek op het scherm. Om het noodkrediet te activeren:

  • bij een elektriciteitsmeter drukt u op de rode knop en zet u de hoofdschakelaar terug omhoog. De waarde van het noodkrediet is €12 ;
  • bij een gasmeter dient u eerst te controleren of alle gastoestellen goed gesloten zijn. Druk vervolgens gedurende 5 seconden op de blauwe knop en wacht tot de veiligheidstest uitgevoerd wordt. De waarde van het noodkrediet is €15.

Wacht niet tot uw krediet op is om uw kaart opnieuw op te laden. Dit vermijdt ongemakken die verbonden zijn aan de procedure om uw meter opnieuw op te starten.

Wanneer uw noodkrediet opgebruikt is en wanneer u geen beschermde klant bent, krijgt u geen energie meer tot uw kaart opnieuw opgeladen is. Ga naar één van onze talrijke oplaadpunten.

Indien u beschikt over een budgetmeter voor elektriciteit, kan de vermogensbegrenzer worden geactiveerd op EXCLUSIEVE vraag van uw OCMW en onder bepaalde voorwaarden door op de rode knop te duwen. Vanaf dat moment heeft u stroom, maar het verbruik en het noodkrediet doen schulden ontstaan tegenover ORES.


Wat doen bij problemen?

Raadpleeg onze brochures over de werken van de budgetmeter in het lange (elektriciteit - aardgas) of in het kort (elektriciteit aardgas) en ontdek er onze tips en tricks.