ORES Sociale leverancier - Particulieren & Professionals

ORES KAN UW SOCIALE ENERGIELEVERANCIER WORDEN

Toegang tot energie is een basisrecht

De regeringen hebben steunmechanismen ingevoerd om iedereen toegang tot energie te garanderen. Voor klanten met het statuut van beschermde klant vervangt ORES de commerciële leverancier. ORES is dan hun sociale elektriciteits- en/of gasleverancier.

Wat doet ORES als sociale leverancier?

Sociaal tarief

Als u moeilijkheden ondervindt, kan ORES als uw distributienetbeheerder uw commerciële leverancier vervangen en u elektriciteit en/of gas leveren tegen het sociaal tarief, dat het goedkoopste op de markt is.

Geïndividualiseerde aanpak

ORES werkt samen met de OCMW’s om u te helpen het hoofd te bieden aan financiële moeilijkheden (redelijke afbetalingsplannen, schorsing van procedures, enz.). U geniet een sociale en geïndividualiseerde aanpak.

Meer weten

Winterhulp

Als uw financiële middelen u niet toelaten u in de winterperiode te verwarmen, kunt u “winterhulp voor gas” genieten. Dit steunmechanisme verzekert u van een minimale gaslevering gedurende de winter.

Meer weten

Voorafbetaling

ORES kan gratis een digitale meter met voorafbetalingsfunctie in uw woning plaatsen. Door uw energie op voorhand te betalen, bent u beter in staat om uw verbruik te beheren en vermijdt u een onprettige verrassing als uw eindafrekenignsfactuur in de bus valt.

Meer weten

Wie kan klant worden bij de sociale leverancier ORES?

Enkel een beschermde klant kan ORES als sociale energieleverancier kiezen.

U hoeft alleen maar te voldoen aan de criteria bepaald door de federale regering (federaal beschermde klant) of de Waalse regering (gewestelijk beschermde klant).

WIE KAN BESCHERMDE KLANT WORDEN?

Ik heb het statuut van beschermde klant, hoe kan ik klant worden bij ORES?

Ik wens dat ORES mijn energieleverancier wordt.

Vul onderstaand formulier in en onderteken het. Stuur het samen met een attest dat uw statuut van beschermde klant bewijst naar:

  • met de post : ORES - BP 10014 - 6041 Gosselies
  • via e-mail : clients@ores.be
  • per fax : 071/54.96.89
DOWNLOAD HET AANVRAAGFORMULIER

Als u een beschermde klant bent en u hebt uw factuur niet tijdig betaald, wordt ORES automatisch uw sociale elektriciteits- en/of gasleverancier zonder dat er een aanvraag wordt ingediend. Uw energieleverancier zorgt ervoor dat alle informatie aan ORES wordt doorgegeven. U wordt dan per brief ingelicht over de wijziging. Raadpleeg alle nadere gegevens over de te ondernemen stappen door hier te klikken.