Voordelen van de slimme meters

DE VOORDELEN VAN SLIMME METERS

BEHEERSING VAN
HET ENERGIEVERBRUIK

Hou uw verbruik in het oog dankzij een specifiek beheerplatform. U kunt de evolutie van uw elektriciteitsverbruik van de ene dag op de andere opvolgen en uw gewoontes dienovereenkomstig aanpassen.

  


METEROPNAME
OP AFSTAND

U hoeft niet meer thuis te zijn om de meteropnemer van ORES te onthalen of ons uw meterstand zelf door te geven. Alles verloopt automatisch en op afstand dankzij uw “slimme” meter.


NAUWKEURIGERE
FACTUREN

Uw facturen worden opgemaakt op basis van uw werkelijke verbruik et niet meer op basis van een schatting. U loopt het gevaar niet meer om onaangenaam verrast te zijn bij ontvangst van uw regularisatiefactuur.


SNELLE DETECTIE
VAN ONDERBREKINGEN

Onze dienst wordt direct gewaarschuwd in geval van onderbreking. De interventietijd wordt dus verkort.


GEMAK VOOR
DE ZELFOPWEKKERS

De gedetailleerde informatie betreffende de afgenomen/geïnjecteerde energie op het net zal beschikbaar zijn en zal een rationeel energieverbruik toelaten.


EENVOUDIGERE VOORUITBETALING

Voor de budgetmeters worden de procedures voor de vooruitbetaling vergemakkelijkt door de verdwijning van de herlaadkaarten die vervangen worden door een digitale oplading.


AANPASSINGEN OP AFSTAND

Overschakelen naar een tweevoudig uurtarief? Een meterstand voor een verhuis? Een meter sluiten? U hoeft geen afspraak meer te voorzien en op de komst van een ORES-agent te wachten. Alles verloopt op afstand.