Voordelen van de slimme meters

DE VOORDELEN VAN DE SLIMME METER

De toekomstige functionaliteiten

  • Gedetailleerde informatie over uw meterstand: Houd uw verbruik in het oog dankzij nauwkeurigere informatie. Via een specifiek beheerplatform of door een toestel aan te sluiten op de randtoestellen links onderaan uw meter, kunt u -indien gewenst- de evolutie van uw elektriciteitsverbruik dag na dag opvolgen en uw gewoontes bijsturen.
  • Meteropname op afstand: U hoeft niet meer thuis te zijn wanneer de meteropnemer van ORES langs komt of u hoeft uw meterstand niet langer zelf door te geven. Alles verloopt automatisch en vanop afstand dankzij uw slimme meter.
  • Gemak voor de zelfopwekkers: De gedetailleerde informatie over de afgenomen/geïnjecteerde energie op het netwerk zal beschikbaar zijn op de meter.
  • Eenvoudigere vooruitbetaling: Voor meters waarbij de vooruitbetalingsfunctionaliteit werd geactiveerd, is een oplaadkaart niet langer nodig. U kunt uw meter opladen via een specifieke website of via de bestaande middelen (in winkels bijvoorbeeld).
  • Aanpassingen vanop afstand: Een meterstand doorgeven voor een verhuis? Een meter afsluiten? U hoeft geen afspraak meer te maken en op de komst van een ORES-agent te wachten. Alles verloopt vanop afstand.

VRAGEN ?

RAADPLEEG DE VEELGESTELDE VRAGEN