Hoe weet ik of mijn meter voldoende vermogen levert?

Door het vermogen van uw meter te verhogen vermijdt u stroomonderbrekingen wanneer u meerdere toestellen tegelijk gebruikt. Met onze online tool kunt u zelf nagaan of uw huidige installatie voldoende vermogen levert.

Maison Moderne Elec

Wat is uw energiebehoefte?

Meterboosting is een toename van het vermogen van uw meter. Als u nieuwe huishoudelijke apparaten installeert die veel elektriciteit verbruiken (bijvoorbeeld een warmtepomp of overschakelt naar een elektrische CV-oplossing), is het mogelijk dat uw vermogen niet meer voldoende is.

Via onze simulator kunt u eenvoudig achterhalen of uw huidige elektrische installatie voldoende is voor uw verbruikspatroon. U heeft uw EAN-code nodig of gemakkelijke toegang tot uw meter.

Uw elektricien blijft de persoon die het best geplaatst is om de technische kenmerken van uw aansluiting nauwkeurig te bepalen.

Kies voor een aansluiting op maat

Bij een nieuwe ‘comfort’-aansluiting stellen we het vermogen dat u nodig hebt voor de goede werking van uw toestellen gratis ter beschikking.

Indien u echter toestellen hebt die meer vermogen nodig hebben, dient u voor een aansluiting op maat te kiezen.

Vragen in verband met dit onderwerp

question-mark

  • met zonne-energie: deze kan thermisch (warmteproductie) of fotovoltaïsch (elektriciteitsproductie) zijn
  • met windenergie: de elektriciteit wordt geproduceerd via de wind die een generator aandrijft
  • andere energiebronnen: wanneer u geen fotovoltaïsche panelen of een windmolen kunt plaatsen, bestaan er andere mogelijkheden om zelf energie te produceren. Naast de klassieke stroomgeneratoren, zijn de warmtekrachtkoppeling (gecombineerde opwekking van warmte en elektriciteit) of hydro-elektriciteit voorbeelden die gunstig zijn voor de planeet.

U kunt dit rechtstreeks aanvragen met ons contactformulier. Een van onze medewerkers zal u zo snel mogelijk antwoorden.

Dit hangt af van het type van uw installatie. We raden u aan om het vermogen van uw aansluiting niet te groot te maken om onnodige kosten te vermijden. Installeer lever een slim laadstation, dat het energieverbruik spreidt tussen uw laadstation en de andere toestellen in uw woning. U kunt een offerte voor het verhogen van het vermogen aanvragen op U wilt uw aansluiting wijzigen.

Als uw installatie onvoldoende vermogen levert om bij u thuis een laadstation te installeren, dan kunt u het vermogen van uw installatie laten verhogen.

U kunt op de webpagina U wilt uw aansluiting wijzigen een offerte aanvragen om het vermogen te laten verhogen.