Wanneer u uw elektrisch voertuig oplaadt, kan er een grote vermogenspiek ontstaan op het elektriciteitsnet.

Door uw laadstation aan te geven:

 • leeft u de wetgeving na, meer bepaald het Waals decreet betreffende de elektriciteitsmarkt, dat op 15 oktober 2022 werd gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad, verplicht elke netwerkgebruiker met een laadstation om de indienststelling of buitendienststelling ervan aan te melden bij zijn distributienetbeheerder;
 • kan ORES efficiënter de plaatsen bepalen waar het elektriciteitsnet moet worden versterkt.

Ik woon in een huis

 • R GSM

  Stap 1

  Ik neem contact op met een vakman (elektricien of installateur van laadstations) voor een offerte en advies over de elektrische configuratie die nodig is om een laadstation te installeren.

 • R Analyse De La Demande

  Stap 2

  Op basis van dit advies neem ik eventueel contact op met ORES voor een offerte voor aanpassing van de elektrische configuratie die nodig is om een laadstation te installeren.

 • R Valider

  Stap 3

  De elektricien/installateur installeert het laadstation. Een erkend keuringsorganisme keurt de installatie goed en u meldt ze aan bij ORES.

 • R Technicien ORES

  Stap 4

  ORES voert de nodige werken uit (als die nodig zijn).

 • R Voiture Electrique

  Étape 5

  Ik kan mijn auto opladen!

Ik woon in een appartement

 • R Clients

  Stap 1

  Ik vraag aan mijn syndicus/eigenaar om een laadstation te installeren. Mijn syndicus/eigenaar vraagt alle bewoners/mede-eigenaars wat hun behoeften zijn.

 • R GSM

  Stap 2

  Mijn syndicus/eigenaar neemt contact op met een elektricien/installateur van laadstations voor een offerte en advies over de elektrische configuratie die nodig is voor het/de laadstation(s).

 • R Analyse De La Demande

  Stap 3

  Mijn syndicus/eigenaar vraagt aan ORES advies en eventueel een offerte voor de aanpassing van de elektrische configuratie die nodig is voor het/de laadstation(s).

 • R Borne Rechargement Elec

  Stap 4

  Mijn syndicus/eigenaar legt de offerte voor aan de algemene vergadering van mede-eigenaars. De offerte wordt goedgekeurd. De elektricien/installateur installeert het/de laadstation(s).

 • R Valider

  Stap 5

  Een erkend keuringsorganisme keurt de installatie goed en mijn syndicus/eigenaar meldt ze aan bij ORES.

 • R Voiture Electrique

  Stap 6

  ORES voert de werken uit (als die nodig zijn). Ik kan mijn auto opladen!

U hebt de volgende informatie nodig:

 1. Een keuringsattest van een erkend keuringsorganisme 
 2. De technische gegevens van uw laadstation (serienummer, vermogen, enz.)
 3. Uw EAN-code

Vragen in verband met dit onderwerp

question-mark

De prijs hangt af van het type laadstation, de leverancier, het vermogen, enz. Soms is het nodig om de elektrische installatie van uw woning aan te passen en ook daar zijn kosten aan verbonden. Gebruik onze simulator en ontdek of uw elektrische installatie geschikt is voor de installatie van uw laadstation en welk type laadstation wij u aanraden.

Uw elektricien of installateur van laadstations geeft u graag meer uitleg over de kosten voor de installatie van uw laadstation.

Als u voor een slim laadstation kiest, kunt u bovendien fiscale voordelen genieten. U vindt hierover meer informatie op Groene autofiscaliteit | FOF Financiën (belgium.be).

Een slim laadstation is een thuislaadstation dat uw energieverbruik evenwichtig spreidt tussen uw laadstation en andere elektrische toestellen in uw woning. Het stelt u in staat om uw auto op te laden en tegelijk andere energieverslindende toestellen te gebruiken zonder overbelasting van uw elektrische installatie.

Als u zonnepanelen hebt, helpen sommige slimme laadstations u om uw zelfverbruik te verhogen door uw elektrische auto op te laden met de energie afkomstig van uw zonnepanelen. Op die manier hoeft u het vermogen van uw elektrische installatie niet te verhogen.

Ontdek in onze simulateur of u bij u thuis een laadstation kunt installeren.

Neem contact op met een professionele installateur van laadstations of een elektricien. Zij zullen u alle informatie geven. Alle stappen die u moet ondernemen om een laadstation te installeren, kunt u vinden op ores.be.