ORES is de eerste distributienetwerkoperator voor elektriciteit en aardgas in Wallonië en is actief in 75% van de Waalse gemeenten

Transition ORES

Wat is onze missie?

Elke dag beheren, ontwikkelen en moderniseren wij energienetten in het belang van iedereen en ter ondersteuning van de milieutransitie. We zijn ook een neutrale speler die optreedt als schakel tussen u en uw energieleverancier, met name om uw meterstanden bij verbruik of productie te verzamelen en te verwerken.

Ten slotte zijn we één van de belangrijkste spelers in de strijd tegen energiearmoede. We vervullen daarvoor onder andere de rol van sociale leverancier en we werken voortdurend samen met de Openbare Centra voor Maatschappelijk Welzijn.

Onze waarden 

Actie

Eenvoudige en concrete oplossingen voor de energietransitie toepassen.

Impact

Prioriteiten bepalen om de energietransitie uit te voeren met maximale betekenis en toegevoegde waarde.

Zorgvuldigheid

Heldere beslissingen nemen en deze vervolgens naleven en uitvoeren.

Transparantie

De dingen zeggen zoals ze zijn om te anticiperen, actie te ondernemen en een vertrouwensklimaat te creëren.

20210414 ORES BB QUEVY BIOGAZ J2 317

Operationele activiteiten

Distributienetbeheer

ORES neemt het dagelijkse beheer van de distributienetten voor elektriciteit, aardgas en openbare gemeentelijke verlichting voor zijn rekening.

Aansluitingswerken

Wij verwezenlijken de nieuwe aansluitingen op de netten in ons beheer, wij passen de bestaande aansluitingen aan en wij plaatsen en versterken de meters.

Depannages en herstellingen

Onze dispatchingsdienst controleert deze distributienetten dag en nacht en interventieteams staan er klaar om defecten, technische storingen en gaslekken te herstellen. Oproepen met betrekking tot gasgeuren krijgen steeds de grootste prioriteit.

Meteropname en beheer van de verbruiksgegevens

Wij nemen de meterstanden van 1,3 miljoen klanten op en verwerken deze gegevens op een strikt vertrouwelijke manier.

Openbare dienstverplichtingen

Wij verzorgen eveneens de energievoorziening voor sociaal beschermde klanten die wensen dat de toevoer verzekerd wordt door hun netbeheerder; wij plaatsen budgetmeters op aanvraag van de leveranciers bij hun klanten wanneer zij niet correct betalen; wij ontfermen ons over het beheer en het onderhoud van de openbare gemeentelijke verlichting, alsook over toename van de energetische efficiëntie van de verlichtingsuitrustingen.

Beheer van het toegangsregister

We houden de technische gegevens van meer dan 2 miljoen aansluitingen up-to-date in het toegangsregister dat de administratieve gegevens van klanten en hun energieleverancier bevat.