Profiteer van de voordelen van voorafbetaling

Een meter met voorafbetalingsfunctie biedt veel voordelen. U volgt uw uitgaven steeds op en houdt daardoor uw verbruik beter in de hand. Bovendien geeft een meter met voorafbetalingsfunctie u beter toegang tot energie bij financiële moeilijkheden.

Shutterstock 1673353525 Famille Living

 

 • Hou uw verbruik beter in de hand

Als u op voorhand uw elektriciteit of gas aankoopt in verhouding tot uw budget, dan kunt u uw uitgaven beter opvolgen. Als het nodig is, kunt u uw verbruiksgewoonten aanpassen om energie te besparen. Zo vermijdt u verrassingen wanneer u uw afrekeningsfactuur ontvangt.

 • Noodkrediet

Zodra u het beschikbare saldo op uw meter opgebruikt hebt, treedt het noodkrediet in werking. Op die manier geeft uw meter met voorafbetalingsfunctie u de tijd om uw meter weer op te laden en energie te blijven ontvangen. Het noodkrediet heeft een waarde van: 

  • € 15 voor elektriciteit
  • € 15 voor aardgas

Als uw noodkrediet opgebruikt is, ontvangt u geen energie meer tot u uw meter weer hebt opgeladen. Want om opnieuw energie te ontvangen, moet uw saldo weer positief worden.

Als beschermde klant geniet u nog andere voordelen:

 • Als uw noodkrediet opgebruikt is en u niet in staat bent om uw meter weer op te laden, dan kunt u toch gedurende een beperkte tijd een minimale hoeveelheid stroom ontvangen dankzij de vermogensbegrenzer voor elektriciteit

Hoe de vermogensbegrenzer inschakelen??

  • Als u een digitale meter hebt, wordt de vermogensbegrenzer automatisch ingeschakeld zodra u het noodkrediet hebt opgebruikt.
  • Als u een budgetmeter hebt, hoeft u alleen maar op de rode knop van de meter te duwen.
 • Winterhulp voor gas is een steunmaatregel die een korting van 70% verleent op het sociale gastarief. Deze maatregel is voorbehouden voor beschermde klanten die energie ontvangen van ORES als sociale leverancier. Om recht te hebben op winterhulp dient u aan deze 3 voorwaarden te voldoen: 

  1. Beschermde klant zijn die energie ontvangt van ORES als sociale leverancier.
  2. Beschikken over een meter met actieve voorafbetalingsfunctie voor gas.
  3. Moeite hebben om uw aardgasverbruikt vooraf te betalen tijdens de winterperiode.

Tout savoir sur le secours hivernal.

Bij welke klanten wordt een digitale meter met voorafbetalingsfunctie geïnstalleerd?

De installatie van een dergelijke meter is gratis voor al wie reeds beschikt over een meter met vooruitbetalingsfunctie of als hun energieleverancier deze installatie aanvraagt wegens wanbetaling.

De installatie van een meter met voorafbetalingsfunctie op vraag van de klant is gratis.