Ik heb geen elektriciteit meer

Met één muisklik ontdekt u of er een stroomstoring of geplande onderbreking is.

Klik op het pictogram om extra informatie weer te geven, in het bijzonder de live toestand van de situatie, het voorziene einduur of
de eventuele plaatsing van een stroomgroep tijdens een geplande onderbreking.

Ik heb geen stroom en er is nochtans geen ingreep op het net aangekondigd of ik stel een gevaarlijke situatie/schade vast op het net. Wat moet ik doen?

  • Als er zich een gevaarlijke situatie voordoet of heel de wijk een probleem heeft: waarschuw de dienst storingen op 078/78.78.00.
  • Als er alleen in uw woning een probleem is:
  1. Schakel uw hoofdschakelaar of andere zekeringen opnieuw in. De schakelknop moet naar boven wijzen.
  2. Controleer ook uw differentieelschakelaar.Als hij meteen opnieuw afspringt als u de schakelaar naar boven probeert te duwen, betekent dit dat er stroomverlies is in uw installatie. Doe dan een beroep op uw elektricien om het probleem op te lossen.

Duurde de onderbreking langer dan 6 uur?

U hebt recht op een vergoeding als de stroomonderbreking niet te wijten is aan uw eigen elektriciteitsinstallatie, niet vooraf door ORES was aangekondigd, niet veroorzaakt is door overmacht.

Historique

Overzicht van de geplande onderbrekingen

De elektriciteitslevering kan tijdelijk onderbroken worden omwille van werken of incidenten aan het distributienet. Vind alle informatie over dit onderwerp per regio, voor het huidige jaar en de vorige jaren.

Nuttige informatie wanneer er een stroomaggregaat wordt geïnstalleerd

Zolang het stroomaggregaat werkt:

  • Zonnepanelen: zolang het stroomaggregaat werkt, schakelt uw omvormer zichzelf uit als veiligheidsmaatregel en produceren uw zonnepanelen geen elektriciteit.
  • Meter met tweevoudig uurtarief: de meter schakelt niet om tussen piekuren (overdag) en daluren (’s nachts en in het weekend). Dit kan gevolgen hebben voor het gebruik van uw waterverwarmer en het exclusief nachttarief. Bovendien is het mogelijk dat uw verbruik alleen tegen piekuurtarief wordt aangerekend.
  • Elektronische klokken: uw elektronische klokken (bijvoorbeeld van de oven, de microgolfoven of een wekker) kunnen ontregeld geraken.
  • Openbare verlichting: het is mogelijk dat de verlichting niet normaal werkt en permanent aan of uit blijft tijdens de duur van de werken.

Nadat het stroomaggregaat is verwijderd:

Uw zonnepanelen, de elektriciteitsmeter en de openbare verlichting gaan automatisch weer normaal werken. U dient alleen nog uw elektronische klokken juist te zetten.