Wat doet ORES als sociale leverancier?

Toegang tot energie is een basisrecht. Daarom hebben de regeringen 4 hulpmechanismen ingevoerd:

 • R Tarifs Competitifs

  Sociaal tarief

  Als u betalingsmoeilijkheden ondervindt, kan ORES als uw distributienetbeheerder uw commerciële leverancier vervangen en u elektriciteit en/of gas leveren tegen het sociaal tarief, het voordeligste tarief op de markt.

  Meer weten
 • R Coeur

  Individuele aanpak

  ORES werkt samen met de OCMW’s om u te helpen als u financiële moeilijkheden ondervindt (redelijke afbetalingsplannen, schorsing van procedures, enz.). U geniet een sociale en individuele aanpak;

  Meer weten
 • R Secours Hivernal

  Winterhulp

  Als uw financiële middelen ontoereikend zijn om u in de winterperiode te verwarmen, dan kunt u “winterhulp voor gas” genieten. Dit steunmechanisme garandeert u een korting met 70% op het sociaal tarief tijdens de winter.

  Meer weten
 • R Compteur Elec Communicant Prepaiement

  Voorafbetaling

  ORES kan gratis een digitale meter met voorafbetalingsfunctie bij u thuis installeren. Door uw energie vooraf te betalen, kunt u uw verbruik beter beheren en vermijdt u verrassingen als u uw afrekeningsfactuur ontvangt.

  Meer weten

Alleen een beschermde klant kan ores als sociale energieleverancier kiezen.

Hoe doet u dat?

 1. Controleer rechtstreeks online of u aan de voorwaarden voldoet.
 2. Is dat het geval? Vul dan online het aanvraagformulier in.

Hebt u een papieren formulier nodig?

Vul dit formulier in en onderteken het. Verstuur het, samen met een attest dat aantoont dat u een beschermde klant bent, via:

Vragen in verband met dit onderwerp

question-mark

Door een beslissing van de federale regering eindigt het recht op het sociaal tarief op 1 juli 2023 voor RVT-klanten (rechthebbenden verhoogde tegemoetkoming).