Energiedelen in één gebouw (collectief zelfverbruik)

Het betreft de energieproductie die beschikbaar is in één bepaald gebouw, met zelfverbruik van die energie door de bewoners (bijvoorbeeld een appartementsgebouw).

Bâtiment

Belangrijk:

  • Deel uw energie: produceer uw energie in uw gebouw en deel die energie met uw buren.
  • Bepaal uw prijs: bepaal zelf tegen welke prijs u uw elektriciteit wilt delen en leg dit vast in een overeenkomst tussen alle deelnemers.
  • Doe aan zelfverbruik van de energie wanneer die geproduceerd wordt: om energiedelen interessant te maken, dient u ervoor te zorgen dat er zoveel mogelijk zelfverbruik van de energie plaatsvindt op het ogenblik van de productie.
  • Enkele voorwaarden: de productie-installatie moet zich in of op uw gebouw bevinden. Alleen wie in het gebouw woont, mag meedoen met energiedelen. Alle deelnemers moeten uitgerust zijn met een digitale meter.

Vragen in verband met dit onderwerp

question-mark

U kunt een beroep doen op een facilitator, die u zal helpen om uw project “Energiegemeenschap en energiedelen binnen één gebouw” op te starten. Gebruik hiervoor dit specifiek formulier. Ga voor meer informatie naar de website van de Waalse Overheidsdienst (Service Public de Wallonie - SPW).

Verwante onderwerpen

Vragen over energiedelen?