Wie zijn we? - Eenvoudigere energie, een eenvoudiger leven

des collaborateurs ORES travaillent sur le ré;seau gaz naturel

Wie zijn we ?

In een snel evoluerende wereld zorgt ORES er als toonaangevende Waalse distributienetbeheerder voor dat wat iedereen vanzelfsprekend vindt, dagelijks mogelijk blijft: elektriciteit, aardgas, gemeentelijke openbare verlichting, elke dag opnieuw, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Als lokale onderneming voor openbare dienstverlening komt ORES tegemoet aan de verwachtingen van gezinnen, bedrijven en lokale overheidsstructuren in 75% van de gemeenten in Wallonië. ORES doet dit door kwaliteit, toegankelijkheid en een snelle dienstverlening te garanderen en door de tarieven betaalbaar en billijk te houden.

De knowhow, professionele aanpak en expertise van de 2.495 medewerkers en medewerksters van ORES vormen de basis van de oplossingen die aan de klanten worden aangeboden, met één doel: " energie gemakkelijker maken, het leven gemakkelijker maken".

Dienstbaarheid
Durf
Professionalisme
Verantwoordelijkheidsgevoel
Respect
& Vriendelijkheid


ORES in een paar cijfers

Situatie in 2022 (Frans versie)


Activiteitensector

Onze activiteitensector strekt zich uit over alle gemeenten die op het gekleurde deel van deze twee kaarten voorkomen.


Meer over ons weten


Operationele activiteiten

Distributienetbeheer

ORES neemt het dagelijkse beheer van de distributienetten voor elektriciteit, aardgas en openbare gemeentelijke verlichting voor zijn rekening.

Aansluitingswerken

Wij verwezenlijken de nieuwe aansluitingen op de netten in ons beheer, wij passen de bestaande aansluitingen aan en wij plaatsen en versterken de meters.

Depannages en herstellingen

Onze dispatchingsdienst controleert deze distributienetten dag en nacht en interventieteams staan er klaar om defecten, technische storingen en gaslekken te herstellen. Oproepen met betrekking tot gasgeuren krijgen steeds de grootste prioriteit.

Meteropname en beheer van de verbruiksgegevens

Wij nemen de meterstanden van 1,3 miljoen klanten op en verwerken deze gegevens op een strikt vertrouwelijke manier.

Openbare dienstverplichtingen

Wij verzorgen eveneens de energievoorziening voor sociaal beschermde klanten die wensen dat de toevoer verzekerd wordt door hun netbeheerder; wij plaatsen budgetmeters op aanvraag van de leveranciers bij hun klanten wanneer zij niet correct betalen; wij ontfermen ons over het beheer en het onderhoud van de openbare gemeentelijke verlichting, alsook over toename van de energetische efficiëntie van de verlichtingsuitrustingen.

Beheer van het toegangsregister

We houden de technische gegevens van meer dan 2 miljoen aansluitingen up-to-date in het toegangsregister dat de administratieve gegevens van klanten en hun energieleverancier bevat.

Als u nog vragen hebt over de opdrachten van ORES, bel dan 0800/15.386.


Gegevens

ORES
Avenue Jean Mermoz, 14
6041 Gosselies 
BTW-nummer 0897436971